Το Travelgirl.gr έκανε Χριστούγεννα στα Τρίκαλα και μας περιγράφει τις εμπειρίες του:

Στα Τρίκαλα ήταν η πρώτη φορά που πήγα και νομίζω ότι θα ξανακάνω αυτό το ταξίδι πολύ σύντομα. Μετά από παρότρυνση ενός παλιού μου συμφοιτητή, του Γιάννη Τριανταφύλλου που κατάγεται και μένει εκεί, πήρα τη φίλη μου την Έμη και σε τρεις ώρες περίπου ήμασταν εκεί. Ταξιδέψαμε μέσω Δομακού και η διαδρομή ήταν υπέροχη μιας και ο καιρός ήταν σύμμαχός μας.

Με το που φτάσαμε μέσα στο κέντρο της πόλης, παρκάραμε κατευθείαν και το ξενοδοχείο Αχίλλειον ήταν δίπλα σε όλα! Κυριολεκτικά. Η διαμονή μας ήταν πολύ ευχάριστη και φυσικά για κάποιον που θέλει να γυρίσει την πόλη και να δει τις ομορφιές της ήταν η κατάλληλη επιλογή.

Αιωρούμενες πολύχρωμες ομπρέλες στολίζουν τα Τρίκαλα

Το πρώτο πράγμα που ήθελα να δω ήταν ο φημισμένος δρόμος με τις αιωρούμενες ομπρέλες που το βράδυ μάλιστα φωτίζουν την οδό  Απόλλωνος.

Για την κατασκευή, όπως έμαθα,  χρησιμοποιήθηκαν 220 ομπρέλες, 300 μέτρα συρματόσχοινο, 300 μέτρα ηλεκτρολογικό καλώδιο, 70 λαμπτήρες και εννέα διαφορετικά χρώματα για να καλύψουν 115 μέτρα της οδού. Πήγα και το πρωί αλλά και το βράδυ και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι επισκέπτες τραβάνε αμέτρητες φωτογραφίες όταν έρχονται εδώ.

Mύλος των Ξωτικών

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα χωρίς τον Μύλο των Ξωτικών δεν γίνονται. Πήγαμε το απόγευμα και φύγαμε βράδυ! Γίναμε παιδιά και αφήσαμε για λίγες ώρες το άγχος και τους προβληματισμούς μας. Διαβάστε περισσότερα εδώ ( https://www.travelgirl.gr/to-travelgirl-gr-pige-ston-milo-ton-xotikon-sta-trikala-ki-egine-pali-paidi/ )

Ληθαίος Ποταμός 

Το γραφικό ποτάμι που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων και τα νερά του εναλλάσσονται με το φως της ημέρας, «φόρεσε» τα γιορτινά του και φωτίζει όταν σουρουπώνει όλη την πόλη με τα εκατοντάδες φωτάκια που είναι γύρω του.

 

 

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο και να δείτε το βίντεο καθώς και περισσότερες φωτογραφίες στο:  https://www.travelgirl.gr/xristoygenna-sta-trikala-to-odoiporiko-tou-travelgirl-gr-stin-paramithenia-poli-video/

 

Author: mytrikalagr